Deze site gebruikt cookies om de beste gebruikerservaring te kunnen bieden. Door verder te surfen op de site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

CSMIO-MPG
search
  • CSMIO-MPG
  • CSMIO-MPG

CSLAB CSMIO-MPG handwiel module CSMIO/IP (S,A,M)

76-CSMIO-MPG
€ 103,50
1-2 dagen

CSMIO-MPG is een 6 assige handwiel module die in combinatie met de roterende encoder eenvoudig en moeiteloos machine assen verplaatst. De CSMIO-MPG is ontworpen voor een professionele handbediening van de CNC. Op deze manier kan de gebruiker snel en nauwkeurig handmatige bewerkingen of snel handmatig de assen verplaatsen. Ideaal voor het nullen van het materiaal, instellen gereedschap wissel etc.

Aantal
Op voorraad

CS-Lab CSMIO-MPG module

De CSMIO-MPG handwiel module is eenvoudig te installeren

Bijna plug and play. Het enige wat naast CSMIO-MPG module nodig is, is een CSMIO/IP-(M-A-S) besturingskaart, 24v voeding en een handwiel of bedieningspaneel. In plaats van een handwiel kunt u eventueel een bedieningspaneel gebruiken met de juiste besturingselementen (schakelaars van assen selecteren, stapgrootte en encoder). Alle signalen zijn aangepast aan de industriële standaard. Daarom hebben ze een encoder nodig met een incrementeel TTL 5V-signaal. De digitale in- en uitgangen werken met 24VDC-spanning.

Hoe werkt de CSMIO-MPG module?

Nadat u de knop ENABLE op het handwiel hebt ingeschakeld, schakelt de CSMIO-MPG module de modus om van Mach3 naar MPG via de CSMIO/IP-(S-A-M) besturingskaart. Indien u een oplossing gebruikt die is gebaseerd op een bedieningspaneel, kan een as-keuze schakelaar als ENABLE-knop dienen.
De schakelaar moet in de UIT-stand staan ​​(schakelen van de UIT stand naar een andere as positie heeft hetzelfde effect als het indrukken van een ENABLE knop).

Wanneer de CSMIO-MPG module gebruikt word, zal de CSMIO-MPG module alle informatie (selectie as, stapgroote, encodergegevens) via de CAN-bus kabel naar de CSMIO/IP- (S-A-M) besturingskaart sturen.

Er zijn verschillende ingebouwde algoritmen die de as verplaatsingen bewaken. De taak van het algoritmen is om de as verplaatsingen nauwkeurig en soepel te laten verlopen. Op deze manier wordt de voorbereide algoritme uitgevoerd door een servomotor of een stappenmotor. Wanneer de as beweegt, zendt de CSMIO/IP besturingskaart de huidige as positie naar de Mach3 (Mach4) software, zodat de as positie DRO de huidige positie aangeeft.

Belangrijkste voordelen van de CSMIO-MPG module

Geen instellingen vereist - CSMIO-MPG module is in combinatie met de huidige plugin versie voor Mach3 direct na installatie gereed voor gebruik en hoeft niet te worden geconfigureerd. Dit is mogelijk omdat functies  voor digitale signalen permanent zijn toegewezen. Indien Mach4 wordt gebruikt is het mogelijk om uw eigen configuratie voor digitale signalen te maken en deze ook te gebruiken voor doeleinden die geen verband houden met de MPG-module. Dit betekent dat de vrije digitale ingangen kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de start- stop- en  pauzeknop verbinding.


Veiligheidssysteem - CSMIO-MPG module is uitgerust met een hardware noodstop circuit. Dit betekent dat het E-STOP circuit met de MPG module verbonden kan worden. Na het indrukken van de noodknop op het handwiel wordt het circuit geopend (open circuit), waardoor de machine onmiddellijk tot stilstand komt. Dit is hetzelfde E-stop circuit dat wordt gebruikt door de CSMIO/IP besturingskaart en alle noodknoppen die op de machine zijn gemonteerd.


Solide aluminium behuizing - deze zorgt er voor dat warmte goed afgevoerd word en elektronische circuits goed beschermd. Leesbare led verlichting op het voorpaneel van de module maken het eenvoudiger om de diagnose te stellen in het geval van problemen met de aangesloten schakelaars en of encoder op het handwiel of bedieningspaneel.


Extra functies - de CSMIO-MPG module heeft twee 0-5V analoge ingangen die kunnen worden gebruikt voor de aansluiting van potmeters voor spindel rotatiesnelheid en as aanvoersnelheidscorrectie. Bij 4-assige machines kunnen de positie van de 5-assige keuzeschakelaar (B-as) en de 6e positie (C-as) worden gebruikt voor spindel rotatiesnelheid en as aanvoersnelheidscorrectie. De correctiewaarde wordt in dit geval aangepast met de handwiel encoder.


Industriële standaard - CSMIO-MPG-module is gebouwd op wereldwijde standaarden:
- Optisch geïsoleerde 24V DC digitale uitgangen
- Optisch geïsoleerde 24V DC digitale ingangen
- Stroomvoorziening toegevoegd aan 24 VDC

Inbegrepen bij de CSMIO-MPG-uitbreidingsmodule:

- CSMIO-MPG-module
- 1x DB9-platte kabel
- DB25 connector

Overzicht van de CSMIO-MPG module

PARAMETER

VALUE

Aantal assen

 6

Digitale ingangen (optisch-geïsoleerd)

10

Digitale uitgangen (optisch-geïsoleerd)

2

Analoge ingangen

2

Voedingsspanning

24VDC +/-10%

Stroomverbruik

5W

Maximale spanning op in / uit-gangen

30VDC

Maximale belasting van de uitgangen

30mA

Spanningsbereik van analoge ingangen

0-5 VDC 

Maximale frequentie van encodersignaal 

 10KHz

Omgevingstemperatuurbereik

0oC to +60oC

Relatieve vochtigheid (zonder condensatie) 

10% – 95%

76-CSMIO-MPG

Datasheet

Ingangsspanning (V)
24vDC
Nieuw